fbpx

Er du helt vild med de store bamser med den blå tunge? Så er du heldig, fordi søndag d. 6. december holder Dansk Chow Chow klub udstilling i Lillebæltshallerne.
Her kan du både se en masse chow chows blive bedømt på deres kunne eller eventuelt tage en snak med en avler om, at en chow chow skal være jeres næste familiemedlem.


Hvad kendetegner en chow chow udover den blå tunge?

En chow chow er en selvstændig og til tider egenrådig hund. Den er et kærligt og hengivent familiemedlem, som kan være en smule reserveret over for fremmede. Denne race har en speciel psyke, som kræver stor forståelse. En chow chow skal nemlig have et godt socialt liv, hvor positiv påvirkning er vejen frem – en chow chow kan man ikke tvinge til noget.

Selvom en chow chow er en stor hund, har den ikke det største aktivitetsniveau. Den kan lide at bevæge sig og har en god udholdenhed. Den kan have en lidt styltet gang, som kommer fra de ujævne og klippefyldte områder, den stammer fra. Den er nemlig blevet brugt som jagt-, vagt- og trækhund i Mongoliet og blev senere bragt til Kina, hvorfra den opnåede høj status.

Brun Chow Chow